به مارکوپکس خوش آمدید

تصویربرداری پزشکی خطر ابتلا به سرطان بیضه را در مردان افزایش می دهد

چکیده مقاله

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

بر اساس مطالعات منتشر شده در ژورنال PLOS ONE در تاریخ ۲۱ آبان ، قرار گرفتن در معرض امواج تصویربرداری پزشکی می تواند خطر ابتلا به سرطان بیضه در مردان را تا تقریبا ۶۰% افزایش دهد. این یافته ها نشانگر احتیاج به وجود محافظی برای مردان و پسران در طول تصویربرداری است.

دکتر کاترین ناتانسون ، مولف ارشد دانشگاه پنسیلوانیا تحت بیانیه ای عنوان کرد :”افزایش مداوم موارد تومور در سلول های زایا در بیضه طی سه یا چهار دهه ی اخیر نشان دهنده ی وجود عاملی محیطی بوده که در این امر دخیل است. اما هنوز هیچ علتی به صورت خطری قطعی شناسایی نشده است.” وی افزود :”داده های ما نشان می هد که در طول این زمان افزایش استفاده از پرتوهای تشخیصی در ناحیه کمر به پایین در مردان توانسته به افزایش بروز چنین حادثه ای کمک کرده باشد.”

تومور سلول های زایای بیضه (TGCT) “شایع ترین سرطان در میان مردان و پسران ۱۵ – ۴۵ ساله در ایالات متحده آمریکا و اروپا می باشد” و میزان وقوع آن در حدود شش نفر در هر صدهزار نفر است. این میزان در سال ۱۹۷۵ ، سه نفر در هر صدهزار نفر بوده است. تیم دکتر ناتانسون افزود که تقریبا ده هزار مورد نیز تا آخر سال ۲۰۲۰ شناسایی خواهند شد.

قرار گرفتن در معرض پرتوهای تشخیصی به عنوان عامل خطری برای TGCT شناخته شده و همچنین معاینات با اشعه ی ایکس و سی تی اسکن نیز در این زمینه نگران کننده تلقی می شوند. دکتر کوین نید و همکارانش در طی مطالعه ای بر روی ۱۲۴۶ مرد در سنین ۱۸ – ۵۵ سال ، که عده ای مبتلا به TGCT بوده و عده ای نیز نبودند ، تاثیر تابش این امواج بر خطر ابتلا به این بیماری را بررسی کردند. (وقتی این مطالعات انجام می شد ، دکتر نید در دانشگاه پنسیلوانیا بوده اما اکنون در مرکز سرطان MD Anderson در هوستون هستند.)

شرکت کنندگان پرسشنامه ای در مورد تصویربرداری پزشکی و ریسک فاکتورهای شناخته شده و مشکوک به سرطان بیضه که شامل محل تصویربرداری های قبلی و تعداد دفعات آن قبل از تشخیص TGCT بوده را تکمیل کردند و همچنین نمونه ای از تومورها جمع آوری شد.

این بررسی نشان داد آن دسته از شرکت کنندگانی که حداقل سه بار در معرض اشعه ی ایکس (ماننده تصویربرداری از روده ی بزرگ) و یا سی تی زیر ناحیه ی کمر قرار داشتند ، ۵۹% بیشتر از آن دسته از افرادی که در چنین معرضی نبودند ، خطر ابتلا به سرطان بیضه را داشتند. همچنین این خطر برای آن دسته از شرکت کنندگانی که در طی ده سال اول زندگی خود در معرض تابش قرار داشته ، در مقایسه با آنهایی که برای اولین بار در سن هجده سالگی یا بیشتر در معرض قرار گرفته بودند ، بیشتر بود.

به گفته ی محققان ، نتایج این مطالعه به لزوم وجود نظارت دقیق بر میزان اشعه ی دریافتی در مردان و پسران اشاره دارد.

آنها افزودند :”اگر نتایج به دست آمده تایید شود ، کاهش قرار گرفتن غیرضروری در معرض امواج با تا حدی تلاش برای کاهش دوز تابش و بهینه سازی اقدامات محافظتی ، باید مورد توجه قرار گیرد.”

این یافته ها درحالی صورت می گیرند که برخی بیمارستان ها و مراکز تصویربرداری در مورد استفاده از محافظ سربی برای بیماران در حال تجدید نظر هستند. برخی از فیزیکدانان و پزشکان این عمل را زیر سوال برده و انجمن فیزیکدانان پزشکی آمریکا (AAPM) نیز در ماه آوریل ۲۰۱۹ با انتشار بیانیه ای توصیه کرد که محافظت از جنین و غدد جنسی بیمار به عنوان یک عمل معمول قطع شود. این انجمن دلیل این توصیه را تداخل ناشی از استفاده از محافظ در برابر اشعه ی ایکس و نیز احتمال ایجاد تداخل در کنترل تصویربرداری خودکار عنوان کرد.

منبع: auntminnie.com

مجله مارکوپکس

آخرین مقاله‌ها

سیستم اطلاعات رادیولوژی
مجله مارکوپکس

سیستم اطلاعات رادیولوژی : مدیریت گردش کار

سیستم اطلاعات رادیولوژی : مدیریت گردش کار تصویربرداری از اهمیت بسیاری در خدمات درمانی برخوردار است، و در تشخیص و درمان اکثر موارد پزشکی کمک

مجله مارکوپکس

Hanging Protocol

پروتکل نمایش Hanging چیست؟ پروتکل Hanging در زمینه تصویربرداری پزشکی، به محموعه‌ای از قوانین و دستورالعمل‌هایی اشاره دارد که نحوه چیدمان نمایش تصاویر پزشکی را

مجله مارکوپکس

دیویژن(نسخه ۱۴.۵۰.۵)

نرم افزار  دیویژن برای طیف گسترده‌ای از کاربران و متخصصین طراحی شده تا همه‌ی نیاز‌های مختلف را به بهترین شکل ،سهولت و امنیت بالا تامین

تازه‌های مارکوپکس

به دنبال مطلب خاصی هستید؟