مرکز تصویربرداری بیمارستان عرفان نیایش همزمان با تاسیس این بیمارستان در آذر سال ۱۳۹۵ با بهرهگیری از آخرین تکنولوژیهای دیجیتال روز دنیا و استفاده از تجهزات پیشرفته تصویربرداری با پوشش تمامی مدالتیها از جمله MRI، CT-SCAN، رادیولوژی، سونوگرافی، ماموگرافی و… افتتاح شد.
دستگاه امآرآی Ingenia 5 با توان ۱.۵ تسلا و با قابلیتهای ویژه جهت انجام تمامی درخواستها به همراه ویژگیهای منحصربهفرد انجام آنژیوگرافی بدون تزریق وIn-Bore Experience (به منظور کاهش اضطراب و ترس بیماران)، دستگاه سیتیاسکن مولتی اسلایس ۱۶ با تواناییهای بینظیر محاسبه سایز استنت در موارد سیتیآنژیوگرافی (AVA Stent Planning) و نیز OMAR جهت کاهش آرتیفکتهای ناشی از پروتزهای فلزی داخل بدن بیمار، ماموگرافی فول دیجیتال Micro Dose با کاهش ۵۰% دوز اشعه به بیمار همراه با بالاترین رزولوشن و قدرت تشخیص میکروکلسیفیکاسیونهای با اندازه ۵۰ میکرون و تنها دستگاه دارای عمق تصویر ۱۵ بیت جهت افزایش کنتراست تصویر و تشخیص دقیقتر توسط پزشک، دستگاههای دیجیتال رادیولوژی، فلوروسکوپی و BMD (دانسیتومتری استخوان)، تحت نظارت پزشکان متخصص و متبحر جهت انجام تمامی درخواستهای تصویربرداری و نیز نمونهبرداریهای تحت گاید (Biopsy) به صورت شبانهروزی آماده پذیرش و ارائه خدمات حتی به بیماران با وزن بالا (بالاتر از ۱۰۰ کیلوگرم) است.
استفاده از تکنولوژیهای بروز دنیا و تمام دیجیتال در این مرکز تصویربرداری نیازمند بهرهگیری از تکنولوژی IT برای استفاده بهینه از تجهیزات تصویربرداری است که با بهرهگیری از پکس ارائه شده توسط شرکت تحولات نوین یادمان به این نیاز پاسخ مناسب داده شده است.
استفاده از پکس در یک مرکز تصویربرداری به وسعت بیمارستان عرفان نیایش نیازمند داشتن قابلیت حفظ ارتباط بین تمامی سامانههای موجود در بیمارستان (HIS/RIS) بدون احساس هیچ خلاء برای دسترسی پزشکان چه در داخل مرکز تصویربرداری و چه خارج از مرکز با تمامی دستگاههای هوشمند است.
شرکت تحولات نوین یادمان همواره با ارتقای کیفیت محصولات خود درپی رفع نیازمندیها و کمک به پزشکان، متخصصان و کارشناسانهای تصویربرداری بوده است. از این رو محصولات و ویژگیهای مختلفی با کاربردهای گوناگون در مرکز عرفان نیایش پیاده سازی و ارائه شده است که در اینجا به معرفی برخی از مهمترین ویژگی ها میپردازیم:
سامانه پکس (dipacs)
سیستم دایپکس به عنوان هسته مرکزی پکس (PACS) مرکز درمانی عمل کرده و ذخیره، مدیریت تصاویر و اطلاعات را بطور متمرکز فراهم میآورد. برای این امر، پس از نصب سیستم دایپکس (dipacs) لازم است تا مشخصات دایپکس (dipacs) در کلیه مودالیتیهای مرکز ( CT, MR, XA , US , …) تعریف شود و کلیه تصاویر و exam های عملیات تشخیصی به سیستم دایپکس (dipacs) ارسال گردد.
سامانه کارنامه
در این راه حل، میتوان اطلاعات بالینی بیماران مانند: نام فارسی، کد ملی، نوع خدمت و … را به صورت خودکار از HIS/RIS دریافت نموده و در Modality worklist دستگاه تصویربرداری ثبت کرد. همچنین سامانه کارنامه مدیریت حذف و بروزرسانی از Modality worklist را به صورت کاملا خودکار مدیریت میکند و مشکل تبدیل اطلاعات فارسی بیمار به اطلاعات انگلیسی برای ثبت در دستگاه تصویربرداری را نیز حل کرده است.
دیویژن
نرم افزار Division برنامهای کاربردی تحت ویندوز برای طیف گستردهای از کاربران و متخصصهای بخش تصویر برداری و پزشکان مراکز درمانی است.
پرینتر سرور (Discript)
سیستم DiScript، تصاویر ارسالی از مودالیتیها را بجای فیلم رادیولوژی روی کاغذ A3 یا A4 پرینت میکند.
آنژیو پکس
نمایش تصاویر آنژیوگرافی به صورت آنلاین و در بستر وب
PacsView
نمایش تصاویر پزشکی به صورت مستقیم از داخل HIS
HIS/RIS Link
میتوان اطلاعات بالینی بیماران مثل: نام فارسی، کدملی و نوع خدمت را از HIS/RIS دریافت نمود و برای گزارشگیریها و مدیریت دسترسی استفاده کرد.
Report link
با این قابلیت میتوان به راحتی گزارشهای ثبت شده در سامانه HIS/RIS را دریافت نموده و به همراه تصویر به پزشکان متخصص و کارشناسان نمایش داد.
Authority
در این قابلیت میتوان Resourceهای سیستم را تعریف کرد. دسترسی کاربران به هر Resource و یا Record را مشخص نمود.
Study User Assignment
به کمک این قابلیت پزشکان متخصص، فقط تصاویری که به آنها ارجاع داده شده است را میتوانند بررسی کنند.
Voice Report
متخصصان به راحتی میتوانند گزارش تشخیصی خود را به صورت Voice، ثبت نمایند. همچنین قابلیت Speech to Text این امکان را فراهم میکند تا متخصصان بدون داشتن دغدغه برای تایپ، گزارش تشخیصی خود را به صورت متنی نیز ثبت کنند.
منبع: niayeshhospital.ir