Mammography تصویربرداری با اشعه ایکس از سینه است. پزشکان برای جستجوی علائم اولیه سرطان سینه از ماموگرافی استفاده می کنند. ماموگرافی منظم بهترین آزمایشی است که به پزشکان برای یافتن سرطان سینه در اوایل شروع سرطان و حتی تا سه سال قبل از شروع علائم کمک می کند.
آیا نگران هزینه Mammography هستید؟ بعضی از مراکز دولتی ماموگرافی رایگان یا با هزینه کم را ارائه می دهند. ابتدا باید ببینید که آیا واجد شرایط انجام ماموگرافی هستید یا خیر.
روش انجام Mammography چیست ؟
ابتدا باید در مقابل دستگاه مخصوص اشعه ایکس بایستید. یک تکنسین سینه شما را روی یک صفحه پلاستیکی شفاف قرار می دهد. یک صفحه دیگر نیز محکم سینه شما را از بالا فشار خواهد داد. فشار این صفحات سینه را به صورت صاف و محکم نگه می دارد و در همین وضعیت تصویراشعه X گرفته می شود. در این زمان احساس فشار خواهید کرد.
همین مراحل برای تصویر برداری از نمای جانبی سینه نیز تکرار می شود. سینه دیگر نیز به همین روش در معرض اشعه X قرار خواهد گرفت. سپس باید منتظر شوید تا زمانی که تکنسین چهار تصویری که با اشعه ایکس گرفته را بررسی کند و مطمئن شود که نیازی به انجام مجدد تصویربرداری نیست.
شاید علاقه مند باشید که به سرعت بدانید نتایج Mammography چیست؟ اما به خاطر داشته باشید که تکنسین نمیتواند نتایج Mammography را به شما بگوید. تصویر ماموگرافی هر بیمار ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد زیرا سینه افراد کمی متفاوت هستند.
احساس شما در هنگام انجام ماموگرافی چیست؟
انجام ماموگرافی برای بیشتر زنان ناراحت کننده است. بعضی از زنان این روش را دردناک توصیف می کنند. البته، ماموگرافی فقط چند لحظه طول می کشد و احساس ناراحتی و درد سریع به پایان می رسد. میزان درد و ناراحتی که احساس خواهید کرد بستگی به مهارت تکنسین، اندازه سینه های شما و میزان فشار روی آنها دارد.
نزدیک پریود شدن سینه ها حساس تر هستند و ممکن است احساس درد بیشتری داشته باشید. پزشکی که نتایج ماموگرافی را تفسیر خواهد کرد تخصص رادیولوژی دارد و به او رادیولوژیست گفته می شود. رادیولوژی علائم اولیه سرطان سینه یا سایر مشکلات را در تصویر اشعه ایکس بررسی می کند.
توصیه های قبل از انجام Mammography چیست؟
- سعی کنید یک هفته قبل از شروع دوره قاعدگی یا در طول آن، ماموگرافی انجام ندهید. ممکن است سینه های شما حساس یا متورم شوند.
- در روز Mammography خود، از دئودورانت، عطر یا پودر استفاده نکنید. این محصولات می توانند به صورت لکه های سفید روی تصویر اشعه X ظاهر شوند.
- بعضی از زنان ترجیح می دهند که در روز ماموگرافی، یک بلوز یا شلوار بپوشند. اما لازم است بدانید که برای انجام ماموگرافی فقط لباس بالاتنه را باید خارج کنید.
چه موقع نتایج Mammography خود را دریافت خواهم کرد؟
معمولاً در طی چند هفته نتایج ماموگرافی آماده خواهد شد البته این مدت زمان بستگی به امکانات دارد. رادیولوژیست ماموگرافی شما را می خواند و سپس نتایج را به شما و به پزشک معالجتان گزارش می دهد.
اگر نگرانی وجود داشته باشد، مرکز Mammography زودتر نتیجه را به شما اعلام خواهد کرد. اگر بعد از یک ماه گزارش نتایج ماموگرافی خود را دریافت نکردید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا مرکز Mammography تماس بگیرید.
تصویر نرمال ماموگرافی چیست؟
نمونه ای از ماموگرافی سینه سالم و نرمال در تصویر زیر نشان داده شده است. ماموگرافی هر زن ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد زیرا همه سینه ها یکسان نیستند.
اگر Mammography طبیعی باشد چه اتفاقی می افتد؟
اگر نتیجه ماموگرافی طبیعی باشد در فواصل زمانی که توسط پزشک توصیه شده انجام Mammography را در آینده ادامه دهید. اما شاید بپرسید مزایای انجام مستمر ماموگرافی چیست؟ انجام ماموگرافی های مکرر در طول زمان برای مقایسه تصاویر با نمونه های قبلی بهتر نتیجه می دهد. زیرا مجموعه ای از تصاویر در طول زمان به رادیولوژیست این امکان را می دهد تا آنها را با یکدیگر مقایسه کند و به دنبال تغییراتی در سینه ها باشد.
اقدامات لازم در صورت غیر نرمال بودن Mammography چیست ؟
ماموگرافی غیر طبیعی همیشه به معنای ابتلا به سرطان نیست. اما قبل از اینکه پزشک بتواند بطور قطع تشخیص سرطان بدهد، شما نیاز به انجام ماموگرافی مجدد، آزمایش و معاینه اضافی دارید.
همچنین ممکن است شما را به یک متخصص سینه یا جراح ارجاع دهند. اما لزوماً به معنای این نیست که به سرطان مبتلا هستید یا به عمل جراحی نیاز دارید. پزشکان در تشخیص مشکلات سینه متخصص هستند. پزشکان آزمایشات بیشتری را برای اطمینان از عدم وجود سرطان انجام می دهند.
بهترین زمان برای انجام Mammography چیست و از چه کسی می توانم مشاوره بگیرم؟
- اگر به طور معمول به یک پزشک مراجعه میکنید میتوانید با او در این مورد صحبت کنید
- با مرکز ملی سرطان تماس بگیرید
- برای کسب اطلاعات در مورد بیمه ماموگرافی میتوانید با مراکز پزشکی تماس بگیرید یا به بیمارستان مراجعه کنید.
برنامه ملی برای غربالگری سرطان سینه و سرطان دهانه رحم با همکاری مراکز پزشکی و سایر گروه ها با هدف انجام غربالگری رایگان و کم هزینه فعالیت می کنند.
اما در ابتدا باید بررسی کنید که آیا واجد شرایط انجام Mammography هستید یا خیر.
منبع:
Centers for Disease Control and Prevention