دیابت بارداری

چکیده مقاله

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

دیابت بارداری ، دیابتیست که می تواند در دوران بارداری زنانی که مبتلا به دیابت نیستند ، ایجاد شود. هرساله ، ۲ – ۱۰ % از بارداری ها ، تحت تاثیر دیابت قرار می گیرد. کنترل دیابت به شما در داشتن دوران بارداری و نوزادی سالم ، کمک می کند.

چه چیزی باعث دیابت بارداری می شود؟

دیابت بارداری هنگامی رخ می دهد که بدن در دوران بارداری توانایی تولید انسولین کافی ندارد. انسولین هورمورنیست که توسط لوزالمعده تولید شده و مانند کلیدی برای ورود قند خون به داخل سلول به عنوان انرژی ، عمل می کند.

در دوران بارداری ، بدن هورمون های بیشتری تولید کرده و دچار تغییرات دیگری چون افزایش وزن می شود. این تغییرات سبب می شوند تا سلول های بدن از انسولین کمتر استفاده کرده و شرایطی تحت نام مقاومت به انسولین را ایجاد کنند. در نتیجه نیاز بدن به انسولین افزایش می یابد.

تمامی زنان باردار در اواخر دوران حاملگی خود ، مقداری به انسولین مقاومت دارند. با این حال هستند زنانی که حتی قبل از اینکه باردار شوند ، به انسولین مقاومت داشته اند. بارداری این افراد با نیاز بیشتر به انسولین آغاز شده و احتمال آنکه به دیابت بارداری مبتلا شوند ، بیشتر است.

جلوگیری از دیابت نوع ۲

تقریبا ۵۰ % از زنان مبتلا به دیابت بارداری ، به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. اما راه هایی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. با پزشک خود در مورد چگونگی کاهش خطر و بررسی قند خون ، صحبت کرده تا مطمئن شوید در مسیر درست قرار دارید.

علائم و ریسک فاکتورها

دیابت بارداری معمولا علائمی ندارد. سابقه ی پزشکی و اینکه آیا فرد دارای ریسک فاکتورها هست یا خیر ، ممکن است به پزشک نشان دهد که شخص مبتلا به دیابت بارداریست ، اما برای اطمینان از این مسئله ، باید آزمایش انجام داد.

مشکلات مربوط به سلامتی

ابتلا به دیابت بارداری ، خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران حاملگی و همین طور احتمال داشتن نوزادی بزرگ جثه که باید توسط سزارین زایمان شود را ، افزایش می دهد.

اگر مبتلا به دیابت بارداری هستید ، نوزاد شما بیشتر در معرض خطر ابتلا به موارد زیر است:

  • جثه ی خیلی بزرگی داشته ( ۴کیلو و یا بیشتر) ، که می تواند زایمان را سخت تر کند.
  • زودتر از موعد متولد شده که می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی و دیگر مسائل شود.
  • قند خون پایینی داشته باشد.
  • در آینده مبتلا به دیابت نوع ۲ شود.

مقدار قند خون معمولا پس از تولد نوزاد ، به حالت عادی باز می گردد. با این حال ، تقریبا ۵۰ % از زنان مبتلا به دیابت بارداری به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. اما پس از زایمان ، با رساندن وزن به مقداری سالم ، خطر ابتلا کاهش میابد. ۶ تا ۱۲ هفته پس از زایمان به پزشک مراجعه کرده تا مقدار قند خونتان را مورد آزمایش قرار داده و این کار را هر ۱ تا ۳ سال تکرار کرده تا مطمئن شوید مقدار آن به حد مطلوب رسیده است.

تست دیابت بارداری

انجام تست دیابت بارداری بسیار مهم است تا بتوانید برای حفظ سلامتی خود و نوزادتان ، درمان را شروع کنید.

دیابت بارداری معمولا در هفته ی ۲۴ام ایجاد شده ، در نتیجه احتمالا تست آن در بین هفته های ۲۴ تا ۲۸ام گرفته می شود.

اگر بیشتر در معرض خطر ابتلا باشید ، امکان دارد که پزشک این آزمایش را زودتر نیز انجام دهد. بالا بودن مقدار قند خون در اوایل دوران بارداری نشان دهنده ی آن است که شما به جای دیابت بارداری مبتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ می باشید.

پیشگیری

اگر اضافه وزن دارید می توانید قبل از اینکه باردار شده ، با انجام فعالیت بدنی منظم از وزن خود کاسته تا از ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری نمایید.

اگر باردار هستید ، سعی نکنید که از وزن خود بکاهید. زیرا داشتن نوزادی سالم ، نیازمند مقداری افزایش وزن – اما نه خیلی سریع – می باشد. با پزشک خود در مورد میزان افزایش وزن برای داشتن بارداری ای سالم صحبت کنید.

درمان دیابت بارداری

برای کنترل دیابت بارداری کارهای زیادی می توان انجام داد. به تمام ملاقات های قبل از زایمان خود رفته و برنامه ی درمانی خود را دنبال کنید که شامل :

  • چک کردن مقدار قند خون برای حصول اطمینان در اندازه ی مطلوب بودن آن.
  • خوردن غذای سالم به مقدار درست و در زمان درست. برنامه ی غذایی سالمی که پزشک یا متخصص تغذیه برایتان وضع کرده را دنبال کنید.
  • فعال بودن. فعالیت بدنی منظم نسبتا شدید (مانند پیاده روی سریع) باعث کاهش قند خون و در نتیجه افزایش حساسیت به انسولین می شود. با پزشک در مورد اینکه چه تمریناتی را انجام داده و از چه تمریناتی پرهیز کرده ، صحبت کنید.
  • تحت نظر داشتن نوزاد. پزشک مقدار رشد و نمو نوزاد را مورد بررسی قرار می دهد.

اگر تغذیه سالم و فعالیت برای کنترل دیابت کافی نباشد ، امکان دارد که پزشک انسولین ، مِتفورمین و یا دیگر داروها را تجویز نماید.

منبع : وب سایت cdc.gov

مجله مارکوپکس

آخرین مقاله‌ها

مجله مارکوپکس

اهمیت نمایش تصاویر چشم پزشکی در PACS

نمایش تصاویر چشم‌پزشکی در سیستم‌های PACS (Picture Archiving and Communication System)  یکی از فناوری‌های کلیدی در تشخیص و مدیریت بیماری‌های چشمی است. این سیستم‌ها از

مجله مارکوپکس

چشم انسان (ساختار، عملکرد و اهمیت)

چشم انسان یک عضو شگفت انگیز و اندام قابل توجهی است و همچنین یکی از پنج حس اصلی که امکان بینایی را فراهم می‌سازد. این

تازه‌های مارکوپکس

به دنبال مطلب خاصی هستید؟