تشخیص کرونا با سی تی اسکن

چکیده مقاله

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

بیماری کرونا یکی از پربحث‌ترین بیماری‌های روز دنیا است. این بیماری ابتدا از ووهان چین شروع به گسترش کرد و حال تمام دنیا را درگیر خود کرده است. کار این بیماری درگیر کردن سیستم تنفسی فرد است. درحالت عادی با بیماری سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود اما نوع پیشرفته این بیماری در افرادی با شرایط خاص که بیماری زمینه‌ای (قلبی،تنفسی و ..) یا سن بالا داشته‌اند، علائم سخت‌تر داشته و ممکن است منجرب به مرگ شود.

تشخیص کرونا

برای تشخیص این بیماری روش‌ها و آزمایش‌های مختلفی وجود دارد. آزمایش‌های رایجی که در ایران برای بررسی ابتلا به این بیماری انجام می‌شود عبارتند از:

از آنجا که تعداد بیماران آلوده به بیماری کرونا در سراسر جهان درحال افزایش  است، در صورت عدم تولید داروهای درمانی یا واکسن مناسب، شناسایی بیماران مبتلا به COVID-19 در مراحل اولیه آن ضروری است  تا بیماران از جمعیت سالم جدا شوند. همانطور که در برخی مطالعات نشان داده شده است به نظر می‌رسد اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) در تشخیص COVID-19 یک روش امیدوار کننده و کارآمد است.

طبق تحقیقاتی که در ووهان چین انجام شد. استفاده از CT اسکن در تشخیص بیماری کرونا در بیمارانی با نتایج RT-PCR مثبت، در ۹۷٪ نمونه گیری‌ها کارآمد و درست بوده است.

بیماری کرونا در سی تی اسکن چگونه نشان داده می‌شود؟

از آنجا که این بیماری ریه‌های فرد را درگیر می‌کند، پس طبیعتا برای تشخیص آن سی تی اسکن ریه گرفته می‌شود. اگر فرد به بیماری کرونا مبتلا باشد، در سی تی اسکن ریه هایش لکه‌های سفید دیده می‌شود که بیانگر درگیری ریه با این ویروس است. در علم پزشکی به این لکه‌ها، کدورت شیشه مات (Ground-glass opacity) گفته می‌شود. فردی که به این ویروس مبتلا نباشد، رنگ ریه‌هایش در سی تی اسکن کاملا سیاه است.

کدورت شیشه مات
کدورت شیشه مات

این لکه‌ها برای چه به وجود می‌آیند؟

لکه‌های به وجود آمده در نتیجه آزمایش سی تی اسکن بیمار مبتلا به کرونا نشان دهنده ایجاد مایع در ریه‌های فرد و درگیری آنها با ویروس است. حال میزان درگیری ریه‌ها به تشخیص پزشک معالج فرد مبتلا اعلائم می‌شود.

چه زمانی سی تی اسکن انجام دهیم؟

انجام این تست باید به دستور پزشک انجام شود. با اینکه این تست تشخیص بیماری کرونا را راحت تر می‌کند. اما باید حواستان باشد که برای گرفتن این عکس، به بدن شما اشعه وارد می‌شود. این تشعشعات بی ضرر نیستند. بعضی افراد بدون توجه به این موضوع به طور مداوم  سی تی اسکن می‌گیرند. این تشعشعات ممکن است باعث جهش سلول‌ها و ایجاد سرطان شود، به علاوه در خانم‌ها ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

کرونا-و-ریه

کلام آخر :

درست است که نتایج به دست آمده از سی تی اسکن نسبت به سایر تست‌ها راحت‌ تر و دقیق تر است. اما نباید آسیب‌های مخرب این تست را هم فراموش کرد. بهترین کار برای عدم ابتلا به این ویروس این است که از خودتان به خوبی مراقبت نمایید، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنید، از انجام تست های خودسرانه خودداری کنید و  در صورت بروز علائم بیماری به پزشک مراجعه نمایید.

منبع

ajem.tums.ac.ir

مجله مارکوپکس

آخرین مقاله‌ها

یکپارچه سازی RIS-PACS
مجله مارکوپکس

یکپارچه سازی RIS/PACS

یکپارچه سازی RIS/PACS RIS و PACS هر کدام نقش‌ جداگانه‌ای در اکوسیستم درمان ایفا می کنند، اما یکپارچه سازی این دو سیستم و ترکیب قابلیت

سیستم اطلاعات رادیولوژی
مجله مارکوپکس

سیستم اطلاعات رادیولوژی : مدیریت گردش کار

سیستم اطلاعات رادیولوژی : مدیریت گردش کار تصویربرداری از اهمیت بسیاری در خدمات درمانی برخوردار است، و در تشخیص و درمان اکثر موارد پزشکی کمک

تازه‌های مارکوپکس

به دنبال مطلب خاصی هستید؟