اقداماتی که تا به حال با هدف مهار بیماری کرونا انجام شده بیشتر روی قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی متمرکز است اما خیلی از ارتباط ورزش و کرونا صحبت نشده است.قرنطینه باعث کاهش تعداد مبتلایان و مرگ ناشی از COVID-19 می شود. اما با این حال قرنطینه منجر به کاهش سطح فعالیت بدنی عموم مردم هم می شود.
اثرات مخرب احتمالی سلامتی قرنطینه، مثل افسردگی های روانی و ناسازگاری های ناشی از بی تحرکی جسمی باید رفع شود.در این مقاله خلاصه ای از اثرات ورزش نکردن یا نکردن بر سلامت روانی و جسمی افراد در دوران قرنطینه را بررسی می کنیم.
مدت زمان استاندارد فعالیت بدنی در هفته چقدر است؟
در حال حاضر توصیه کارشناسان به مردم این است:
- در هفته حداقل ۱۵۰-۳۰۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط
- یا ۷۵-۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی شدید (یا ترکیبی از این فعالیتها)
- همچنین حداقل دو بار در هفته فعالیتهای تقویتعضلات
ورزش و کرونا چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
- فعالیت بدنی تأثیر زیادی بر متابولیسم انسان دارد.
- فعالیت بدنی جذب گلوکز را به شدت افزایش می دهد.
- سطح گلوکز خون را کاهش می دهد.
- جذب با انقباض عضلات اسکلتی از طریق مکانیسم های مستقل از انسولین صورت می گیرد.
- یک دوره تمرین ورزشی باعث تأثیرات متابولیکی مفیدی بعد از ورزش هم می شود.
- حساسیت به انسولین عضله بعد از ورزش در افراد سالم تا ۴۸ ساعت افزایش می یابد.
اثرات جدی ورزش بر سلامت روان ، خلق و خو و خواب
همانطور که قبلا گفتیم، قرنطینه اثرات روانشناختی نامطلوبی را هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت ایجاد خواهد کرد.تأثیر شدید فعالیت بدنی روی علائم افسردگی باعث شده که ورزش کردن به یکی از ملزومات سلامت روان تبدیل شود.
همچنین شواهد متاآنالیز قوی نشان دهنده اثر ضد اضطرابی دوره های ورزشی نسبتاً کوتاه (۲۰ تا ۳۰ دقیقه) در بزرگسالان و افراد مسن است.فعالیت بدنی ، صرف نظر از شدت و ساعتی که انجام می شود ، می تواند کیفیت خواب را به شدت بهبود بخشد.
اثرات حاد ورزش نکردن بر سیستم ایمنی بدن
پیشرفت بیماریهای مزمن مانند
- بیماریهای قلبی عروقی
- دیابت نوع ۲
- سرطان
- زوال عقل
- پوکی استخوان
- اختلال عملکرد
با عدم داشتم فعالیت بدنی در ارتباط است.
یک مقاله سیستماتیک می گوید که یک دوره (۳۰-۶۰ دقیقه) فعالیت بدنی با شدت متوسط تا زیاد می تواند باعث افزایش فعالیت IL-6 و تعداد نوتروفیل های خون در بزرگسالان شود.ورزش و فعالیت بدنی ممکن است از بدن را در برابر COVID-19 محافظت کنند.
طبق گفته تیمی از محققان دانشگاه ویرجینیا ، فعالیت بدنی می تواند از افراد در برابر عوارض ویروس کرونا محافظت کند.ورزش به خصوص برای سندرم های زجر حاد تنفسی که ازعوارض COVID-19 هستند مفید است.
تحقیقات آزمایشگاهی
عملکرد ویروس کرونا هنوز بطور کامل شناخته شده نیست.
تحقیقات و آزمایشات علمی در حال کشف عملکرد دقیق آنها هستند. برای درمان یا محافظت از خود در برابر بیماری ، راه های جدیدی در همه جای جهان در حال کشف است. مثل:
- داروها
- ضد ویروس ها
- واکسن ها
- و…
در بین همه این روش ها ، یک روش جالب توجه هم وجود دارد: راهی که توسط محققان دانشگاه ویرجینیا کشف شده است.
آنها می گویند فعالیت بدنی نقش محافظتی در برابر ویروس کرونا دارد.
این مطالعه که در مارس سال ۲۰۲۰ منتشر شده است ، به بررسی تأثیرات فعالیت بدنی بر تولید برخی از آنتی اکسیدان ها می پردازد که ممکن است در برابر تعدادی از بیماری ها و مشکلات سلامتی اثر محافظتی داشته باشد ، تعدادی از این مشکلات سلامتی شامل بخشی از عوارض COVID-19 هستند.
فعالیت بدنی ، آنتی اکسیدان ها و محافظت از سلامتی
آنچه که مطالعات نشان می دهد این است که فعالیت بدنی باعث افزایش تولید آنتی اکسیدانی به نام سوپراکسید خارج سلولی سولفات دیسموتاز (EcSOD) می شود.
این آنتی اکسیدان خارج سلولی نقش اساسی در مکانیسم های دفاعی بدن در مبارزه با آسیب های قلبی ، ریوی و حتی کبدی دارد.
به طور خاص ، محققان مشاهده کردند که بین میزان EcSOD در بدن و شدت سندرم های حاد تنفسی یا سندرم های استرس اکسیداتیو سیستم ریوی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
فعالیت بدنی به جلوگیری از عوارض ویروس کرونا کمک می کند
سندرم هایی پیش تر ذکر کردیم، دقیقاً همان مواردی هستند که کیس های شدید کرونا از آن رنج می برند.
درصد زیادی از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه دارای سندرم زجر حاد تنفسی هستند و بخش عمده ای از مرگ و میر مربوط به COVID-19 را می توان ناشی از این عوارض تنفسی دانست.
به همین دلیل است که در یک مطالعه ، ژن یان ، سرپرست تحقیق، اعلام می کند که فعالیت بدنی منظم ، همراه با اقدامات فاصله اجتماعی ، باید بخشی از اقدامات پیشگیرانه اعمال شده برای محدود کردن پیامدهای سلامتی ویروس کرونا باشد.
علاوه بر این ، EcSOD می تواند در صورت بروز سندرم های التهابی نقش محافظتی هم داشته باشد.
با مهار عملکرد سوپراکسیدها (رادیکال های آزاد) ، این آنتی اکسیدان ها می توانند وقوع “طوفان های سیتوکین” معروف را که منبع بسیاری از عوارض مرتبط با ویروس کرونا است ، محدود کنند.
ورزش ممکن است سلامتی ما را بهبود بخشد و به مبارزه با علائم ویروس کرونا کمک کند.
نتیجه گیری
در هر زمان و هر زمان که ممکن باشد ، ضمن رعایت مقررات محلی و ملی ، باید مردم را ترغیب کرد که در فضای باز و ترجیحاً در مناطق سبز فعالیت کنند.
درست مانند همه شرایط دیگر ، رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی (حداقل ۱،۵-۲ متر) نیز در فضای باز ضروری است.
استفاده از ماسک های جراحی یا خانگی در محیط جامعه هنوز هم با شک و تردید رو به رو است اما مرکز کنترل بیماری استفاده از آنها را توصیه می کند.
قرنطینه که در تلاش برای مهار ویروس SARS-CoV-2 است یک چالش بزرگ اجتماعی با پیامدهای قابل تصور برای سلامت روان و جسم افراد است.
فعالیت بدنی باعث دفع سموم قلب و بدن می شود.
عدم تحرک اثرات مخرب جسمی و روانی شدیدی به همراه دارد .
پزشکان و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی باید از این زمان به عنوان فرصتی برای ارائه مشاوره فعالیت بدنی به بیماران خود استفاده کنند.
منابع